vasárnap, április 14

10 szavas kihívás

Megtalálván régi bőrkötéses írófüzetemben ezt a tíz szavas valamit, megjött a kedvem a legépeléséhez. Meg boldogítani is akartam itt a nagyérdeműt. Persze, tudom, hogy senki nem olvas, és ha tudnátok, hogy ez mennyire, de mennyire megnyugtató... mármint, hogy senki nem látja az idióta agyplaccsaimat az interneten. Fenomenális érzés.
ruhacsipesz, svédcsavar, tökkelütött, ugyikábogya, reszelő, kifli, kajak, rétes, folyó, nyomi


 - Olyan tökkelütött vagy! - a reszelő nagyot csattant a konyhapult márványán. - Megint beetettél azzal, hogy itt leszel mellettem. De nem!
 - Jajj, hagyd már! Tudod, hogy ilyen a formám.
 - Tudom, és ez zavar! Ezt utálom benned, hogy mindig akkor tűnsz el, mikor az embernek a legnagyobb szüksége lenne rád.
 - De nézd a jó oldalát: hoztam neked rétest, és elmehetünk együtt arra a kajaktúrára is.

 Grace a mosogatás után serényen teregetni kezdett. A hirtelen mozdulatokból származó egyik suhintás leverte a ruhacsipeszekkel teli tálat. Az üveg apró szilánkjaira tört a kövön. Loki a mosogató alatti szekrényből kivette az apró seprűt és lapátot. Grace eközben már egy másik edénybe rakosgatta a szétszóródott csipeszeket. Loki a holdfényben sápadtabbnak tűnt, mint bármikor máskor. Egy éjszakai erdőre emlékeztetett holtsápadt bőrével, smaragdzölden sötétlő szemeivel, és éjsötét hajával. Kivételesen nem a sötétzöld ingét viselte, hanem egy sokkal elegánsabb, gombjainál kicsit kopottabb sötétkéket.

 - Legalább szép az a folyó? - mosolygott a lány halványan Lokira. 
 - A folyó szép, még múltkor néztem meg. Egyedül a túravezető nyomi - vágott idióta grimaszt, majd az összesöpört szilánkok közül kettő, gyűrött papírfecnit húzott elő.
 - Ez meg mi? - hajolt át a válla fölött Grace, s a halvány, gyenge fényben végigolvasta a két, teljesen értelmetlen szót.
 - Minek írtad fel, hogy ugyikábogya és svédcsavar? - nézett rá értetlenül a félisten.
 - Talán az exem bölcs beszólásaiból egy-kettő. - Grace két vajas kiflivel tért vissza a szilánkokkal teli apró lapát kiürítése után.
 - Milyen exed? - pattant fel idegesen Loki. Máris elment a kedve a vajas kiflitől...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése